Praktijk

Autorijschool Wezemer staat voor goed leren autorijden in een persoonlijke en ongedwongen sfeer, zodat je vlot en veilig je rijbewijs kunt halen. Lees hier hoe we dit in de praktijk aanpakken. Bij verdere vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Rijlessen

Bij Autorijschool Wezemer krijg je les in een Skoda Fabia/Benzine uit 2020. De automaat is een Audi A3/Benzine uit 2021. Deze auto’s zijn van alle gemakken voorzien. Zo is er cruisecontrol en kun je door de airco je hoofd onder alle omstandigheden koel houden. De rijlessen worden over het algemeen gereden in blokuren, waardoor er voldoende tijd beschikbaar is om de stof aan te leren en er zo veel mogelijk in het examengebied gereden kan worden. De lessen worden los en in pakketten aangeboden.

Losse rijlessen duren 50 minuten, bloklessen 100 minuten.

Zo gaat een examen

Video afspelen

Examen

Op het examen wordt er van je verwacht dat je vlot, veilig en zelfstandig de weg op kunt. Het examen wordt in goed overleg met je ingepland, zodat je grootst mogelijke kans op slagen hebt. De examenplaats is het CBR in Utrecht. De examens worden gereden in de wijken rond het CBR. Denk dan aan Zuilen, Overvecht en Maarssen.

Het examen duurt 55 minuten

Tussentijdse toets (T.T.T.)

Autorijschool Wezemer is voorstander van het afnemen van een tussentijdse toets. Deze toets doen we na ongeveer 2/3e van de opleiding. Deze toets is een exacte kopie van het examen, waarbij het enige verschil is dat de leerling niet kan zakken of slagen. Wel weet de leerling dan precies hoe het eraan toegaat op het echte examen, waardoor er al een stuk spanning wegvalt. De examinator geeft na de rit uitleg over eventuele verbeterpunten. Voor de bijzondere verrichtingen (zoals parkeren en de auto keren) is een vrijstelling te krijgen voor het eerste examen.

De tussentijdse toets duurt 55 minuten.

Kom je bij ons rijden?